Ето с какво време ще започне новата седмица

Ето с какво време ще започне новата седмица През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно и почти тихо. По-значителна средна и висока облачност ще има над северните райони. В южните части на страната в отделни котловини и поречия сутринта временно ще има намалена видимост. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В котловините най-ниските температури се очакват между 3° и 6°, но минималните в повечето места ще са между 6° и 11°, за София - около 6°.
Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца. Слабо ще се понижи и ще бъде около средната стойност.
Утре ще бъде предимно слънчево. От запад на изток ще има временни увеличения на средната и висока облачност. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина и умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, в София - около 20°.
По Черноморието ще има значителна облачност, която в следобедните часове ще намалее и ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб западен вятър, който след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 19° и 23°. Температурата на морската вода е 20°-21°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.
В планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.
През следващите дни ще преобладава слънчево време. Ще има временни увеличения на облачността, по-значителни в сряда, когато на отделни места в източните и планинските райони ще превали слаб дъжд.
Във вторник вятърът ще е слаб до умерен от северозапад, температурите ще се задържат без съществена промяна. 
В сряда с ориентиране на вятъра от североизток ще прониква студен въздух и дневните температури ще са с 3-4 градуса по-ниски.
13.10.2024, 14:19 часа
344 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha