Наградиха изявени ученици на празник на книгата във Враца /снимки/

Наградиха изявени ученици на празник на книгата във Враца /снимки/ “Детски празник на книгата”, организиран от Сдружение “Книгини”, “Благотворни приятели” и проведен със съдействието на общественика и дарител Мартин Харизанов, се превърна във вдъхновяващо събитие и отправи послание за значението на книгите в живота на децата и младежите.
По време на събитието бяха наградени изявени деца, спечелили награди от олимпиади и конкурси, а възможност да се включат във викторината получиха всички присъстващи.
Освен грамота и книга, отличените деца ще имат възможност да се насладят на образователен филм, част от виртуалната реалност на “Книгини”.
Посланието към децата и младежите бе, че всяка книга крие вдъхновяващи нови приключения, а събитието акцентира върху важността на четенето за развитието на интелекта и креативността у подрастващите.
“Посветил съм работата си на това децата и младежите на Враца да могат да разкрият своя потенциал, вярвайки в себе си и своите възможности. Моята основна цел е чрез подкрепата и организацията на подобни събития да им показвам един по-различен път на развитие, в който мобилните устройства могат да бъдат заместени от красотата на писаното на хартия слово. Да се впуснеш в необятния свят на българската литература е невероятна възможност - както за трупане на познание, така и за развиване на креативността и критичното мислене. Да познаваш българските класици и да обичаш родния си език е гордост”, каза Мартин Харизанов.
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление!
12.10.2024, 16:24 часа
5407 0