Трагедия: Млад студент се обеси на орех в Благоевград

Трагедия: Млад студент се обеси на орех в Благоевград Студент от Американския университет в Благоевград е открит тази сутрин обесен на орех до река Бистрица в центъра на града, съобщиха местните медии "Струма" и "Инфомрежа". 
Сигналът до полицията е подаден в 8:15 часа, след което целият район беше отцепен. Разследващите извършват оглед на мястото.
19-годишният младеж е от София и е живеел в общежитието на ВУЗ-а.
Снощи е напуснал сградата и не се е върнал, а сутринта е намерен да виси от ореха до коритото на река Бистрица, където обичайно в града хвърлят кръста за ритуала на Богоявление. 
Разследващите са намерили предсмъртно писмо до дървото, където има пейка и дървена маса. Според сайта "Е-79" на мястото е открит и нож.
Най-спряганата версия до момента е самоубийство, но не се изключват и други. Според непотвърдена информация младежът напоследък е бил депресиран.
От учебното заведение на починалия студент обявиха ден на траур в понеделник, отмениха учебните занятия за следващия ден и изказаха съболезнованията си към семейството.
"С дълбока тъга съобщаваме, че Американският университет в България ще отбележи ден на траур в понеделник, 14-и октомври, в памет на нашия студент, който ни напусна неочаквано тази нощ. В знак на уважение и солидарност с близките на студента, ще бъде отслужена и панахида", съобщиха оттам.
Със състудентите на момчето ще работят и психолози.
"Служителите в АУБ са в постоянен контакт със семейството и приятелите на студента, за да им окажат необходимата подкрепа в този изключително труден момент. За цялата общност са организирани отворени сесии за подкрепа с психолог, преподаватели и тренирани състуденти", заявиха още от университета.
11.10.2024, 13:48 часа
339 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha