Мартин Харизанов: "Сигурност" и "Стабилност" не са просто думи

Мартин Харизанов: "Сигурност" и "Стабилност" не са просто думи Стабилно правителство е необходимо, за да се гарантира сигурност, предвидимост, развитие и решаване на важните проблеми.
Все по-често се замислям по какъв начин българският избирател би могъл да бъде провокиран да излезе от състоянието на апатия и да бъде мотивиран да гласува.  
Не мога да се извинявам за грешките в поведението, амбициите и липсите във възпитанието и образованието на случайно попаднали в парламента хора. Нито съм част от последната грозна сцена в парламента, от която ме е срам.
Мога да нося отговорност единствено за себе си и за хората, към чийто екип принадлежа.  
Иска ми се обаче моите съграждани - хората от област Враца, да разберат, че наличието на стабилно правителство е от съществено значение за благополучието на една държава и обществото като цяло.
Ще ме попитате - защо?  
Отговорът на този въпрос е лесен – спомнете си кога последно сте се чувствали сигурни и сте имали възможност да планирате спокойно живота си.  
"Сигурност" и "Стабилност" не са просто думи. Стабилното правителство дава възможност за последователност и предсказуемост в политиките. Това е особено важно за хората, бизнеса и международните партньори на страната ни. 
Знаем добре, че в условия на стабилност, хората и инвеститорите могат да планират дългосрочно.  
Стабилното правителство разполага с възможността да реализира дългосрочни реформи, които изискват време, усилия и последователност.
При наличие на чести избори и вътрешни кризи, това е невъзможно. Липсват и ефективни, реалистични решения на важните проблеми. Икономическото развитие, социалните реформи, подобряването на инфраструктурата, модернизацията на образованието и реализацията на важните регионални проекти започват да "буксуват".  
Казвате, че сте загубили доверие в институциите. Разбирам тази гледна точка, но това се случва тогава, когато в едно общество на много места липсва прозрачност, отчетност и ефективен контрол. Липсата на стабилно правителство води именно до това. 
Когато едно правителство функционира добре и е изградено от истински професионалисти, това повишава доверието на гражданите в институциите. Хората стават по-склонни да участват в обществените процеси, да спазват законите, уверени, че държавата се управлява от компетентни личности и в техен интерес.
От ГЕРБ-СДС гарантираме бъдеще, в което в страната ни има стабилност, нормалност в общуването, реализъм в обещанията, предвидимост в решенията, равновесие в системите за държавно управление и тласък в икономическото, индустриалното, технологичното и цифровото развитие, осигуряващи спокойствие във всеки дом.
Това са постижими цели, но само при реализиране на пълен управленски мандат, в който ние ще вложим усилия, знания и опит, за да възстановим липсващата стабилност, сигурност, предвидимост и прозрачност в страната.
Ние гарантираме - вие решавате на 27 октомври. 
№18 за сигурна и стабилна България и област Враца, както и Парламент, изпълнен със съдържание!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
11.10.2024, 09:18 часа
782 0