Пламен Йотински във Враца: Живеем в пандемия от зависимости /снимки/

Пламен Йотински във Враца: Живеем в пандемия от зависимости /снимки/ Близо 180 ученици, учители, психолози от 11 училища във Враца и представители на РУО присъстваха на лекция на създателя на I A.M. WAY (съвременен и модерен център за рехабилитация на зависимости) Пламен Йотински, по покана на Сдружение “Благотворни приятели”. 
Йотински сподели своята лична история и борба, свързана с наркотиците, хазарта и алкохола. С него бяха още 3-ма млади хора. 19-годишната Клара, която е успяла да се измъкне от лапите на наркотиците, Явор, който до последно е вярвал, че не е зависим от алкохола, и Станислав, който също се бори със своята зависимост.
Пламен Йотински постави фокус върху смисъла и важността на навременната превенция.
“Живеем в пандемия от зависимости, но моето послание е, че има шанс за всички”, категоричен бе Йотински. Той посъветва младежите, които не са зависими, да не опитват, а тези, които вече имат проблем - да се борят ежедневно. 
Пред младите хора от Враца Йотински отвори вратата на ада на наркотиците, алкохола и хазарта и не им спести ужаса, до който те могат да доведат, като каза, че всеки потъващ в зависимостите човек дърпа със себе си и разрушава и живота на своите най-близки хора.
Историята на Клара, която от 13-годишна е започнала да се дрогира и е стигнала до дъното на 19-годишна възраст, също бе поучителна. Младата жена в момента е в добро здраве, бори се за себе си и е върнала живота си. Дискусията породи редица важни въпроси, свързани с рисковете от употребата на опиати и опасностите, които крият различните зависимости за живота, здравето и професионалното развитие на младежите. 
“Убедени сме, че дискусията с Пламен Йотински и неговите съмишленици е била полезна за всички присъстващи. Именно с тази цел проведохме и тази поредна среща с него - за да предпазим младежите от подобни рискове и да ги мотивираме да водят здравословен и активен начин на живот.
Ще продължим да популяризираме ползите от здравословния начин на живот и спорта сред всички младежи от област Враца. 
Вярваме, че именно това е правилният път към постигане на пълноценен живот, хармония и баланс в отношенията. Вярваме, че “Всеки може чист живот”, казаха от Сдружение “Благотворни приятели”.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
10.10.2024, 08:50 часа
3248 0