Ченгета тарашиха имоти във Враца и околността, намериха куп контрабандни цигари и тютюн

Ченгета тарашиха имоти във Враца и околността, намериха куп контрабандни цигари и тютюн Полицаи намериха купища незаконни цигари и тютюн при тараш на имоти във Враца и няколко близки села, съобщиха от МВР в областния град.
Всички случаи са от вчера. Първият е от 10 часа във Веслец. Във връзка със спецакция е била извършена проверка на къща в селото. Тя е собственост и обитавана от 59-годишния Г. С. Г. По време на обиска, под навес в двора на имота, са намерени 186 къса цигари „Давидоф“, без български акцизен бандерол. 
Минути по-късно, в 10.15 часа, е бил проверен и частен имот във Враца. След получен сигнал за незаконно съхранение и търговия с акцизни стоки, служители на Сектор „Противодействие на икономическата престъпност” извършили обиск в условията на чл. 83 от ЗМВР. Провереният имот е обитаван от 66-годишния И. Ц. И. В дома на мъжа са намерени общо 2400 къса цигари без български акцизен бандерол, като същите са иззети от служители на ТД „Митница“-Русе.
Същия ден в полицията бил получен сигнал за съхранение и продажба на тютюн без български акцизен бандерол в къща в Краводер. При извършената проверка на имота, който е обитаван и собственост на Л. А. М. на 61 г., са намерени и иззети 13 кутии с цигари с общо 242 къса от марката “Кънтри и Кинг“ без български акцизен бандерол.
В 14.15 часа пък, по време на спецакция, е извършена проверка на къща в Тишевица. Имотът е собственост и обитаван от А. Р. М. на 23 г. При тараша са намерени 200 грама ситно нарязан тютюн, който бил без български акцизен бандерол. 
По всички случаи са образувани заявителски материали и е уведомена „Агенция Митници“.
 
09.10.2024, 11:18 часа
602 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha