Свинщина! Засипаха с боклуци крайпътни отбивки в Монтанско и Врачанско

Свинщина! Засипаха с боклуци крайпътни отбивки в Монтанско и Врачанско Боклуци заринаха крайпътни отбивки от републиканската пътна мрежа на територията на областите Монтана и Враца, научи агенция BulNews. 
За проблема става ясно от месечния отчет на двете регионални инспекции по околната среда и водите в Сверозапада. През изминалите 30 дни на зелените им телфони и ел. им пощи са получени сигнали от съвестни граждани. В тях се посочва, че отбивките по пътищата са превърнати в сметища. Според автора на сигналите, там има изхвърлени шишета, гуми, опаковки от храни и всякакви други отпадъци.
На основание чл. 12 от Закона за управление на отпадъците, в качеството на собственик на пътищата е сезирана Агенция „Пътна инфраструктура“ за незабавно  предприемане на необходимите действия за почистване на замърсените участъци. С цел недопускане на последващи замърсявания обаче е необходимо осъществяването на регулярен контрол от  страна на АПИ, се казва в становището на РИОСВ.
Един от конкретните посочени замърсени участъци касае пътя между Враца и село Липен. Сигналът за него е изпратен по компетентност до Областните пътни управления в Монтана и Враца.
На посочените места били поставени допълнителни съдове за смет. 
09.10.2024, 08:33 часа
1538 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha