Ремонтираха читалище „Развитие – 1892“ в Бяла Слатина

Ремонтираха читалище „Развитие – 1892“ в Бяла Слатина Обновена е материалната база на Народно читалище (НЧ) „Развитие – 1892“ в Бяла Слатина, каза секретарят на културната институция Светлина Берова. По думите ѝ ремонтните дейности са на обща стойност близо 400 000 лева и се извършват от края на миналата година. Берова допълни, че финансирането е от Местната инициативна група (МИГ) Бяла Слатина, Община Бяла Слатина и средства от бюджета на читалището.
Сменена е подовата настилка и са боядисани стените в галерията на читалището, която е на три нива. Там е разположена музейна сбирка с дарения от граждани, които показват бита на Бяла Слатина от началото на миналия век, каза Светлина Берова. 
Основен ремонт е направен и на санитарните помещения и на общи части. Изцяло обновени са и конферентната зала, читалнята на библиотеката, репетиционни зали и три гримьорни, допълни секретарят на културната институция. Тя посочи, че е освежен и централният комплекс на читалището, чието име се изписва на фасадата и нощем, с големи енергоспестяващи букви. 
„Преобразеният културен дом е средище и двигател на всички културни събития в община Бяла Слатина, така че ремонтът в него бе належащ и успешен“, обобщи Светлина Берова.     
Читалището се простира на 6,5 дка площ и е сграда, която е строена преди четиридесет години./БТА 
08.10.2024, 13:48 часа
435 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha