Внимание! KAT с масирана акция, тръгва на лов за разсеяни шофьори

Внимание! KAT с масирана акция, тръгва на лов за разсеяни шофьори КАТ погва разсеяни шофьори, съобщи началникът на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Враца главен инспектор Христо Димитров. Акцията е по линия ROADPOL и се провежда едновременно в 31 европейски държави.
Пътните полицаи ще следят стриктно за колани и каски, за отклоняване на вниманието на водачите чрез използване на мобилни телефони, както и за наличие на детски столчета и за това правилно ли се превозват децата. 
Гл. инспектор Христо Димитров съобщи и данни за пътно-транспортната обстановка в областта през изминалата седмица. През отчетния период в региона са станали общо 14 катастрофи. От тях тежките са били 4 на брой. За щастие, войната по пътищата не е взела нови жертви, има 4-ма ранени.
За седмицата пътните полицаи са съставили 74 акта и 662 фиша за установени нарушения. Направени са и 561 видеоклипа за превишаване на скоростта. 
6-има водачи са спипани да карат след употреба на алкохол, като две от пробите показали концентрация над 1.2 промила, за което са образувани бързи полицейски производства. Двама са шофьорите, заловени да управляват под влиянието на наркотични вещества или техни аналози. 
За неизползване на обезопасителни колани са наложени 9 глоби. 7 са заловените неправоспособни водачи. Без застраховка „Гражданска отговорност“ са били 8 автомобила. 
Издадени са 33 заповеди за прилагане на принудителни административни мерки.
 
07.10.2024, 11:45 часа
2435 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha