Предстоят ни няколко слънчеви дни

Предстоят ни няколко слънчеви дни Утре ще бъде предимно слънчево. Северозападният вятър ще отслабне и ще е слаб до умерен, постепенно ще се ориентира от юг, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.
Максималните температури ще са между 19° и 24°, за София – около 20°. До полунощ над източните райони все още облачността ще е значителна и на отделни места ще има валежи от дъжд. Над останалата част от страната през нощта ще е предимно ясно. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, за София - около 8°.
По Черноморието ще е предимно слънчево. Сутринта над крайните северни райони облачността ще е значителна и на отделни места все още ще превалява. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат 21°-24°. Температурата на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще е предимно слънчево, но ветровито. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 8°.
 Във вторник ще е предимно слънчево, ще бъде и почти тихо; следобед от запад ще се появи разкъсана висока облачност и ще се увеличава, вятърът ще се ориентира от изток. Сутринта ще е по-хладно, преобладаващите минимални температури ще са между 5° и 10°, дневните ще се повишат и ще достигат на места 26°-27°. 
В сряда от запад на изток ще има временни увеличения на облачността и на отделни места в Западна и Северна България ще превали краткотрайно. Вятърът ще е от южната четвърт и ще остане топло за периода. 
06.10.2024, 15:42 часа
117 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha