Нов сигнал за ракетна тревога в Израел, изстреляни са над 20 ракети от Ливан

Нов сигнал за ракетна тревога в Израел, изстреляни са над 20 ракети от Ливан Градове и села в Северен Израел отново са били атакувани с ракети от територията на Ливан, предаде ДПА, позовавайки се на изявление на израелската армия.
Към района на град Хайфа са били насочени 20 ракети, съобщиха Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ).
Въздушна тревога е била обявена и в множество градове на север и на изток в Галилея. Няколко от ракетите са били прехванати, а останалите са паднали в открит терен, съобщи армията. По първоначална информация няма данни за жертви или нанесени големи щети.
Подкрепяното от Иран шиитско движение "Хизбула" в Ливан атакува Израел с ракети в знак на солидарност с палестинската въоръжена групировка "Хамас" в ивицата Газа. Бойци на "Хамас" нахлуха в Южен Израел на 7 октомври и извършиха редица нападения срещу градове и кибуци, при които според израелски данни са били убити 1200 души, а над 250 са били отвлечени и взети за заложници, отбелязва ДПА.
Израел се опитва да прогони "Хизбула" от граничния район, като нанася масирани въздушни удари срещу територията на Ливан, придружени от сухопътна офанзива, със заявената от управляващия кабинет цел да позволи на 60 000 израелци да се завърнат безопасно по домовете си в Северен Израел.
04.10.2024, 15:09 часа
145 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha