Близо 200 деца от Берковица казаха „Не на насилието!“ със спортни активности

Близо 200 деца от Берковица казаха „Не на насилието!“ със спортни активности Ученици на възраст от 7 до 19 години от Берковица заявиха чрез спорта съпричастността си към жертвите на насилие. Инициативата премина под мотото „Бъди смел, бъди добър!“ и е организирана от Общината, която участва в Национална кампания срещу насилието над и между деца на Държавната агенция за закрила на детето. Основната цел е да се променят обществените нагласи и да се постигне нулева толерантност към всякакъв вид насилие. 
Спортният празник се осъществи и с изключителното съдействие на учителите по физическо възпитание и спорт и класните ръководители, за което Община Берковица им благодари. Те имат изключителен принос в развитието и утвърждаването на спорта в училище. Община Берковица обръща специално внимание на различните форми за физическа активност в образователните институции и подобряване на условията за спорт в тях.
Лично кметът Радослав Найденов даде началото на спортните игри. Децата премериха сили в бягане, щафетни игри, скок от място и дърпане на въже. Всеки участник получи Грамота от Кмета на Община Берковица и символични награди, подсигурени от Държавната агенция за закрила на детето.
02.10.2024, 16:21 часа
187 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha