Ожесточени сражения между израелските военни и "Хизбула" в Ливан /снимки/

Ожесточени сражения между израелските военни и "Хизбула" в Ливан /снимки/ Израелската армия потвърди, че има сражения между военни от страната и части на "Хизбула" в Южен Ливан. По думите им операции се провеждат в няколко района.
„Войските и командосите, в сътрудничество с израелските военновъздушни сили, елиминираха терористите и разбиха тяхната инфраструктура чрез използването на прецизни боеприпаси и бойни действия от близко разстояние“, допълват от армията.
Според съобщението повече от 150 обекта са били унищожени при последните въздушни удари. 
Израелската армия заяви, че пехота и бронирани части се присъединяват към нейните наземни операции в Ливан, засилвайки натиска върху "Хизбула", докато се готви да отвърне на иранските ракетни удари.
Воювайки от близо година с "Хамас" в Газа, Израел засилва присъствието си в Южен Ливан в конфликта си с шиитската проиранска групировка ден след като беше нападнат с близо 200 балистични ракеи от Иран.
По-рано днес "Хизбула" обяви, че има тежки сблъсъци с израелски войници, които са завзели ливанския град Марун ал-Рас. Той се намира на около 2 км от израелско-ливанската граница. 
Според групировката израелските войници са навлезли от източната страна на страната и боевете продължават.
02.10.2024, 15:36 часа
104 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha