Продължава обновяването на градската улична мрежа в Мездра /снимки/

Продължава обновяването на градската улична мрежа в Мездра /снимки/ Продължава основният ремонт на 17 улици в гр. Мездра, които са включени в Инвестиционната програма на Община Мездра за 2024 г. Обновяването на градската улична мрежа се извършва с целеви средства от държавния бюджет на Република България за тази година в размер на малко над 4 720 000 лв. 
В момента се полагат два пласта нова асфалтобетонова настилка на улица „Шипка“ в отсечките от ул. „Динко Петров“ до ул. „Любен Каравелов“ и от ул. „Любен Каравелов“ до ул. „Александър Стамболийски“. Строително-монтажните работи включват още фрезоване на съществуващата компрометирана асфалтова настилка, демонтиране на старите амортизирани бордюри и тротоари, монтиране на нови бетонови бордюри и изграждане на нови тротоари, полагане на хоризонтална пътна маркировка и на вертикална сигнализация, подобряване на отводняването и др. Изпълнител на обекта е монтанската фирма „Стефстрой 2010“ ЕООД. 
След приключване на обществените поръчки, обявени от Община Мездра и проектирането на обектите, предстои да започне основен ремонт на 32 улици в 22 съставни села на общината. 
02.10.2024, 15:18 часа
156 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha