Илков: Има задържан по случая с фабриката за нелегални цигари

Илков: Има задържан по случая с фабриката за нелегални цигари

Министърът на вътрешните работи Атанас Илков заяви, че има задържан след разкриването на огромна фабрика за нелегални цигари край София.

Разкриха огромна фабрика за нелегални цигари край София

„Има задържано едно лице, за което имаме основание да смятаме, че е съпричастно към това помещение с машините за производство на цигари. Намерихме 20 тона нарязан тютюн и малко цигари. Образувано е досъдебно производство. Проверява се евентуално участие на други лица и наличие на организирана престъпна група“, заяви той.
Акциите в рамките на Националната полицейска операция за изборите вървят по план, съобщи още силовият министър. „Вчера имахме резултати на територията на Бургас - задържани лица и образувани досъдебни производства. Но резултатите ще ги обявяваме веднъж седмично. Имаме още сигнали и задържани“, отбеляза министърът.
„Благодарение на усилията на Министерството на вътрешните работи в много добро взаимодействие с колегите от Сърбия беше задържан Никола Николов-Паскал. Всички наши действия, които бяха добре координирани и организирани, доведоха до неговото задържане. Чакаме екстрадицията от Белград“, каза още Илков.
Относно случая със задържания директор на театъра и филхармонията в Разград - диригентът Левон Манукян, министърът коментира: „Бяха задържани четири лица, които участват в схемата. Там са сключвани фиктивни договори с хора, които на практика не са служители на филхармонията. Изплащани са им суми, които те трябвало да върнат на хората, които са организирали това действие със служител на филхармонията“, посочи Илков. И допълни, че две от лицата са с парични гаранции, едно - с постоянна мярка за неотклонение, а на четвъртото ще бъде поискана такава днес.  

01.10.2024, 14:33 часа
206 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha