Детски конкурс събира творби в Берковица

Детски конкурс събира творби в Берковица Община Берковица участва в Националната кампания за превенция на насилието и злоупотребата с деца, под мотото „Бъди смел, бъди добър!“, организирана от Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД).
Целта на кампанията е да се обърне внимание към случаите на насилие над деца и между деца, да се промени обществената нагласа по темата, за да има превенция и навременно сигнализиране на случаи, както и да се гарантира правото на закрила от насилие на всички деца и особено на деца във висок риск от уязвимост.
Първата дейност, която се реализира във връзка с кампанията е детски конкурс за есе, фотография или колаж на тема „Светът е по-добро място без насилие“.
Есетата, фотографиите или колажите за участие в конкурса могат да бъдат подавани от участниците на имейл: konkurs.dazd2024@sacp.government.bg или по Български пощи за сметка на ДАЗД до 23:59 часа на 31.10.2024 г.  
В конкурса за категория "Фотография" имат право да участват всички деца на възраст от 7 до 17 години, разделени в три възрастови групи – от 7 години до 11 години, от 12 годни до 14 години и от 15 години до 18 ненавършени години;
В конкурса за категория "Есе" имат право да участват всички деца на възраст от 12 до 17 години, разделени в две възрастови групи – от 12 години до 14 години и от 15 години до 18 ненавършени години;
В конкурса за категория "Колаж" имат право да участват всички деца на възраст от 7 до 17 години, разделени в три възрастови групи – от 7 години до 11 години, от 12 годни до 14 години и от 15 години до 18 ненавършени години;
Задължително условие за участие в конкурса е участниците да са се запознали и приели настоящия Регламент за провеждането му (Регламент).
Всяко дете има право да участва в една от трите категории – есе, фотография, колаж с максимум по едно свое есе, снимка или колаж.
Официалното обявяване на победителите и връчването на наградите ще се случи в периода 21.11.2024 – 30.11.2024 г. Всички победители ще получат съобщение на посочения от тях имейл адрес и/или обаждане по телефон.
Подробна информация за конкурса може да се намери на сайта на ДАЗД.
Освен това Община Берковица днес организира спортни активности на открито. Спортното събитие ще се проведе днес от 15:00 ч. на стадион „Мрамор“.
От страна на Държавната агенция за закрила на детето ще бъдат подсигурени символични награди за участващите в мероприятието деца.
Ще бъде засадено и специално дърво с послание на децата срещу насилието.
30.09.2024, 12:45 часа
490 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha