Врачанският боен клуб "Сила" изведе двама състезатели на държавно първенство по ММА /снимки/

Врачанският боен клуб "Сила" изведе двама състезатели на държавно първенство по ММА /снимки/ На 28 септември Българска федерация по ММА проведе Държавно първенство по ММА за всички възрастови групи. На него се представиха над 190 състезатели от цялата страна. Турнирът се проведе в Горна Оряховица, а врачанският боен клуб "Сила" изведе двама състезатели в дивизия юноши и девойки.
Отлично се представи Йоана Валериева при девойките до 52 кг. Тя успя да надиграе опонентката си Петя Петрова от Стара Загора, която е национален състезател с участие на европейки и световни първенства. Йоана приключи срещата още в първия рунд с много добра тактика и успя да реализира ключ "guillotine choke". 
Така възпитаничката на Боен клуб "Сила" се окичи със златото и стана първата девойка шампион по ММА в Северозападна България. 
Кристиян Вишински при юношите до 70 кг имаше сериозна конкуренция от 11 човека и изигра 3 срещи. В първата си среща се представи блестящо, като още в първия рунд отстрани съперник от СК 4Атила" /Стара Загора/. Във втората Кристиян също с лекота отказа опонента си от Видин във втория рунд. В третата среща съвсем малко не достигна на врачанският ММА боец за надвие действащия шампион в категорията от клуб "Були Тийм" и приключи с 2:1 съдийски гласа в полза на опонента му. Така Кристиян Вищински остана на 4-то място и не успя да влезе в разпределението на медалите. 
Треньорите на Боен клуб "Сила" Ивайло Русинов и Асен Асенов сме много доволни от представянето на нашите състезатели и благодарят на всички момчета от залата за помощта за провеждането на подготовката на състезателите. Те са уверени и амбицирани да работят за развитието на ММА и ще продължат за подготвят състезатели за постигането на високи спортни резултати. 
30.09.2024, 12:18 часа
861 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha