Областният управител на Враца Николай Николов инициира среща с институциите преди вота

Областният управител на Враца Николай Николов инициира среща с институциите преди вота Гарантиране на спокойни и прозрачни избори, проведени съгласно законовите разпоредби. Това определи като приоритетна задача областният управител на Враца Николай Николов по време на инициираната от него работна среща с представителите на институциите. 
„Доброто взаимодействие между институциите на областно и централно ниво, пряко ангажирани с изборния процес има за цел да постигне в максимална степен прозрачен и демократичен вот“, каза при откриването на срещата областният управител. 
Обсъдени бяха изпълнението на дейностите по организационно – техническата подготовка на изборите. Областният управител настоя за активно противодействие срещу всякакви опити и явни нарушения на изборното законодателство. 
„Призовавам за нулева толерантност към всяко посегателство върху изборните права на гражданите, включително и опити за купуване на гласове, с безкомпромисност от страна на правоохранителните органи“, заяви още областният управител Николай Николов.
Представителите на ОД на МВР и Регионалната дирекция „ПБЗН“ увериха, че ще гарантират обществения ред при доставянето и съхраняването на изборните книжа и материали.
Предстои да се направи техническа организация по изграждането на временния изчислителен пункт в Драматично-куклен театър - Враца за прием на протоколите от всички секционни избирателни комисии в областта след приключването на изборния 27 октомври. 
Направено е вече детайлно разпределение на работните зони с техническите параметри, необходими за безпроблемното отчитане на изборните резултати.
27.09.2024, 17:25 часа
450 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha