Ученици посетиха Административния съд във Видин

Ученици посетиха Административния съд във Видин Ден на отворени врати се състоя днес в Административен съд-Видин. Инициативата се проведе в рамките на Международния ден на правото да знам.
Институцията беше посетена от ученици от Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ във Видин. Те получиха 10 казуса, по които трябваше да дискутират и да определят има ли извършено нарушение. Темите бяха свързани с управление на моторно превозно средство от непълнолетни с и без наличие на алкохол и наркотици, също и с участие в автомобилни състезания и дрифтиране. 
"Именно и това е една от причините да събираме и децата, за да знае всеки, че трябва да е отговорен за действията си и че с действията си може да предизвика много странични ефекти, неблагоприятни, за себе си, за семейството си, за гражданите", коментира Антония Генадиева, председател на Административен съд-Видин.
Провеждането на Дните на отворени врати е част от информационната кампания на Висшия съдебен съвет под наслов „Открито за съдебната власт“, с която се цели постигане на по-добра информираност за работата на съдебната система, повишаване на правната култура на гражданите, и укрепване на доверието на обществото в българското правосъдие.
27.09.2024, 16:21 часа
112 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha