Празник на книгата „Ние, младите писатели“ откриха в Монтана

Празник на книгата „Ние, младите писатели“ откриха в Монтана Празник на книгата: „Ние, младите писатели“ започна на централния площад „Жеравица“ в Монтана. Организатори на събитието са Община Монтана, Регионална библиотека "Гео Милев" и Съюз на младите писатели.
Събитието откриха кметът на Монтана Златко Живков и основателите на Съюза на младите писатели – Димитър Петров и Дебора Йорданова.
„Изключително съм доволен, че шатрите тук са свързани с книгата със знанието и общата култура и искам да поздравя всички, авторите и регионалната библиотека за това, което правите“, каза Златко Живков.
„Благодаря от сърце на Община Монтана, на Регионална библиотека „Гео Милев“ и на всички културни дейци, които решиха днес да ни подкрепят. Радваме се, че за втора поредна година успяваме да направим в Монтана един книжен празник и да съберем приблизително 20 млади автори от цяла България. По този начин може да покажем, че в Монтана кипи живот, кипи литература. Надявам се да заразяваме младите хора, да продължаваме да творим и да даваме надежда на нашия народ. Младите писатели са именно крилете на българската литература, благодарение, на които тя достига до всички българи и се запазва за следващите поколения“, каза Димитър Петров.
В програмата са включени работилница за деца с Дебора Йорданова и Ана-Мария Герасимова - автори на детски книги, урок по родолюбие с Искрен Красимиров – режисьор и писател, среща с писателя Васил Попов и в заключение музикално събитие „Музика и поезия под звездите“.
27.09.2024, 16:03 часа
155 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha