САЩ не разреши на Володимир Зеленски да удари Русия в дълбочина

САЩ не разреши на Володимир Зеленски да удари Русия в дълбочина Украинският президент Володимир Зеленски представи плана си за победа във войната с Русия пред американския си колега Джо Байдън. Двамата се срещнаха във Вашингтон. Зеленски се надява, че Москва ще бъде принудена да търси дипломатически изход от конфликта.
Детайли по плана за спиране на войната не се разкриват, но според американски медии Киев иска да си гарантира, че подкрепата за него ще продължи, независимо кой спечели предстоящите през ноември президентски избори в САЩ. На срещата Зеленски получи обещание за нова допълнителна помощ, но не и разрешение за удари в дълбочина на руска територия с американски ракети.
"Трябва да подсилим украинските позиции на бойното поле. И аз съм горд да обявя нов пакет военна помощ на стойност 2,4 милиарда долара. Наредил съм на Пентагона да разпредели оставащото финансиране за Украйна до края на моя мандат, който изтича 20 януари. Това ще подсили позициите на Украйна за бъдещи преговори. И нека да е ясно – Русия няма да победи във войната. Украйна ще победи", категоричен бе президентът на САЩ Джо Байдън.
"Дълбоко ценим факта, че Украйна и Съединените щати стоят рамо до рамо от първия момент на тази ужасна руска инвазия. Вашата решителност е от огромно значение, за да можем да устоим. Имахме среща с Г-7 плюс за нашите планове за възстановяване, в която се включиха над 40 държави. Благодаря за подкрепата и на вас, и на целия американски народ. Заедно трябва да победим и ще победим", каза президентът на Украйна Володимир Зеленски.
На срещата си със Зеленски кандидатът на демократите за президент Камала Харис заяви, че подкрепата ѝ за Украйна е непоклатима.
"САЩ подкрепя Украйна не от благотворителност. А защото това е в наш стратегически интерес", посочи Харис.
Съперникът на Харис за изборите – Доналд Тръмп, обяви, че също ще се срещне с украинския президент. Той ще приеме Зеленски в Ню Йорк , въпреки че дни по-рано го критикува заради отказа му да сключи сделка с Москва.
27.09.2024, 15:00 часа
242 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha