Първа версия за мелето в Бургас: Убиецът с буса си ровел в телефона

Първа версия за мелето в Бургас: Убиецът с буса си ровел в телефона Първа версия се появи за мелето в Бургас в четвъртък сутрин, при което двама съпрузи загинаха, премазани до неузнаваемост между ламарини, а една жена бе ранена. 
Свидетели на инцидента категорични, че водачът си е ровел в телефона, вместо да гледа пътната обстановка. Те алармират и че на мястото на инцидента е имало много паркирани автомобили, които по закон нямат право да са там, а именно това е принудило пешеходците да излязат на пътното платно, вместо да са на тротоара. 
Около 7:54 часа в четвъртък товарен автомобил, управляван от жителя на град Бургас Живко Б., при заобикаляне на спрели автомобили, не спазва достатъчно разстояние и премазва трима пешеходци, минавали между тях.
Двама са загинали, а третия е тежко пострадал.
От ОДМВР уведомиха, че автомобилите, които са били спрели на мястото, не е трябвало да бъдат там, защото площта се води тротоарна и е само за пешеходци.
„Това е свободна безмитна зона. Вчерашните установени автомобили са били санкционирани. Днес отново има автомобили тук и те ще бъдат санкционирани“, уточниха от полицията.
„Тече разследване, не може да се каже дали точно това е причината хората да вървят по платното, а не на тротоара“, обясниха от там.
От ОДМВР разкриха, че е назначена автотехническа експертиза, която ще установи скоростта, с която се е движел тежкотоварният автомобил, който е причинил смъртта на двама души.
„Нямаме информация водачът да е ровил в телефона си, въпреки че свидетели твърдят, че именно това са запечатали на видеа“, казаха от полицията.
Има три нарушения в последната година, две от които са за неправилно паркиране.
Предстои повдигане на обвинение и задържане в срок до 72 часа.
Загиналите в катастрофата са съпрузи. Бургаския кв. Долно Езерово плаче за Георги и Данка Манакови.
Мъжът е на 47 години, а жената - на 53 г. Описват ги като добро и неконфликтно семейство - хора, които винаги са откликвали при нужда и са помагали.
27.09.2024, 09:54 часа
281 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha