Изграждат нов мост над река Лева край Враца

Изграждат нов мост над река Лева край Враца Нов мост ще бъде изграден над река Лева край Враца, стана ясно по време на редовно заседание на общинските съветници във вторник.
Съоръжението ще се намира срещу бившия Алпийски дом, като първоначално в него ще бъдат вложени 35 976 лева. Парите ще бъдат поискани от постоянната комисията по бедствия и аварии към МС.
В залата общинският съветник от ПП-ДБ Васко Врачовски припомни, че бившият Алпийски дом вече е частна собственост, поради което не е справедливо мостът да се прави с общински средства. Той допълни, че има и други места, в които мостовите съоръжения са компрометирани.
Ресорният заместник-кмет Цветан Стойчков отговори, че съществуващият мост в района е бил повреден от поройни валежи през 2020 г. Тогава военните са изградили временно съоръжение, което трябва да бъде отстранено с планирания нов обект, а срокът за това е 5 години. За целта ще бъде изготвен инвестиционен проект за изграждането на моста при река Лева и упражняването на авторски надзор по време на строителството.
26.09.2024, 11:45 часа
3739 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha