МВР, ДАНС и Прокуратурата с междуведомствено звено за изборите

МВР, ДАНС и Прокуратурата с междуведомствено звено за изборите И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, служебният вътрешен министър Атанас Илков и председателят на ДАНС Пламен Тончев подписаха съвместна заповед за създаване на Национално междуведомствено звено във връзка с провеждането на 27 октомври 2024 г. на предсрочните избори за 51-во Народно събрание. Целта на звеното е да се гарантират в максимална степен политическите права на гражданите и да се осигурява бърза и адекватна реакция срещу престъпления, свързани с провеждането на изборите, съобщават от Прокуратурата.
Междуведомственото звено се ръководи от заместник главния прокурор Елена Каракашева. В него участват прокурори от Върховна прокуратура и представители на ръководствата на МВР и ДАНС.
Националното звено ще координира дейността на прокуратурата, МВР и ДАНС от деня на откриване на предизборната кампания и в самия изборен ден с цел ефективното взаимодействие между институциите. То ще приключи работата си до 30 дни след официалното обявяване от ЦИК на окончателните резултати от изборите. Ще бъде обменяна информация с ЦИК, с областните междуведомствени звена в 
 
25.09.2024, 14:51 часа
94 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha