Четирима бяха задържани в Германия заради нелегален трафик на хора

Четирима бяха задържани в Германия заради нелегален трафик на хора Поне четирима души бяха арестувани рано днес в Югозападна Германия в поредица от полицейски проверки по подозрения за незаконно превеждане през граница на хора, каза говорител на федералната полиция, цитиран от Ройтерс.
Обиските бяха извършени в Манхайм и околностите на Карлсруе и Вормс, като са били претърсени общо 24 имота, каза говорителят.
В акцията са участвали общо 400 полицейски служители, редом с федералната полиция, прокуратурата и Централното митническо управление.
Случаят се отнася до група мигранти от Кавказкия регион, които са били незаконно прехвърлени в Германия за работа без разрешително, включително на строителни обекти, и са получавали възнаграждение под минималното, каза говорителят.
Според полицията разследването е започнало, след като един от въпросните мигранти е бил задържан при опит да напусне страната през летището във Франкфурт.
По-рано този месец германското правителство въведе по-строг граничен контрол по всички сухоземни граници на страната в опит да се справи с нерегламентираната миграция и да защити обществената безопасност.
Ограниченията са част от поредица мерки, които Германия е предприела, за да втвърди позицията си по отношение на незаконната миграция през последните години, на фона на рязкото увеличаване броя на пристигащите.
24.09.2024, 14:51 часа
115 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha