Русия вдига Су-30СМ срещу украинските F-16

Русия вдига Су-30СМ срещу украинските F-16 Бойни пилоти от морската авиация на Черноморския флот са готови да унищожат украински F-16 в небето, съобщи за РИА Новости боен пилот с позивна „Байкал“.
Пилотът заяви пред агенцията, че са готови да се срещнат във въздушен бой с украинските F-16. Съвременните многофункционални изтребители Су-30СМ имат всички характеристики, необходими за конфронтация, а в самия въздушен бой уменията на пилота решават, а руските пилоти притежават такива умения.
„Ние винаги сме готови за всякакви вражески оръжия и самолети. Що се отнася до въздушните битки, не е тайна, че руските пилоти са много по-опитни и много по-обучени във въздушни битки от всеки пилот на която и да е страна. Всичко зависи от пилота и F-16 няма да им помогнат, както не им помогнаха прехвалените Су-27, МиГ-29 и всички останали, казва Байкал.
Командващият военновъздушните сили на САЩ в Европа и Африка генерал Джеймс Хекър каза по-рано през септември, че украинските пилоти нямат опит да изпълняват сложни мисии на доставени от Запада изтребители F-16. и съюзниците на Киев не могат да обучат украински пилоти да управляват F-16 достатъчно бързо.
23.09.2024, 11:11 часа
398 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha