Проф. Владимир Чуков за пейджърите: Злосторене от унгарците, искат да ни препънат за Шенген и еврозоната

Проф. Владимир Чуков за пейджърите: Злосторене от унгарците, искат да ни препънат за Шенген и еврозоната Шпионска сага, в която всяко звено има своята функция. Това каза арабистът проф. Владимир Чуков по повод лансираната от унгарски медии версия за българска следа в случая с взривените пейджъри на "Хизбула" в Ливан.
"В самото начало се знаеше, че Иран има участие в покупката. Шокира ме, че бившият президент Ибрахим Раиси е имал такъв пейджър", добави проф. Чуков.
"Фирмата, която е регистрирана в София от норвежкия гражданин, е подхвърлена от унгарците. Това е подхвърляне от типа "високия рус мъж с черната обувка". Това е злосторене от страна на унгарците. Вчера ясно се разбра, че България не ги е произвела", подчерта арабистът.
"Разбра се още, че няма доказателства, че тази фирма фантом е предала парите точно на унгарската фирма. Има фирми и от други страни, които могат да ги предадат. В тази унгарска фирма е ключът. Никой не казва къде отиват паричните потоци, дали не отиват в унгарската фирма. Собственик на тази фирма е сицилианка с много интересен житейски път и с близкоизточен профил. Това е фирма кукичка. Изградени са взаимовръзки на доверие с хора, които имат интерес от нейната дейност, само че тези хора не са знаели за страничните дейности на тази жена. Впоследствие тази жена изчезва и се тръгва по българската писта. Доказа се, че България няма никакво отношение към казуса, макар че още има някои неизяснени въпроси", посочи проф. Владимир Чуков.
По думите му намесването на България в казуса е много силен удар срещу пълноправното ни членство в Шенген и влизането ни в еврозоната.
Според международния анализатор големият спор във войната в Близкия Изток е съдбата на Северен Израел.
23.09.2024, 08:24 часа
119 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha