Съдят SpaceX на Илон Мъск за 15 млн. долара

Съдят SpaceX на Илон Мъск за 15 млн. долара Създателят на популярната игра Cards Against Humanity (Карти срещу човечеството) обвинява SpaceX на Илон Мъск, че е завладяла и повредила парцел от пустееща земя, която компанията притежава в Тексас, съобщи Асошиейтед прес.
В подаден тази седмица съдебен иск в Тексас Cards Against Humanity твърди, че SpaceX е третирала имота на компанията за игри в окръг Камерън като свой собствен поне през последните шест месеца.
В иска се казва, че SpaceX, която преди това е придобила други парцели в близост до имота, е изсипала строителни материали, като чакъл, без да иска разрешение за това.
SpaceX не е коментирала все още.
Cards Against Humanity, чието седалище е в Чикаго, е закупила парцела през 2017 г. като представи решението си като трик за противопоставяне на усилията на бившия президент Доналд Тръмп да построи стена по границата с Мексико.
Компанията съобщи, че 150 000 души са допринесли с по 15 долара.
През годините Cards Against Humanity твърди, че земята е била поддържана в естественото ѝ състояние. Имало е табела с надпис "Забранено влизането", който предупреждава хората, че са на път да стъпят в частен имот.
Компанията иска обезщетение в размер на 15 млн. долара, което според нея включва и загубата на растителност.
22.09.2024, 16:49 часа
328 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha