Кметът на Вършец с поздрав по повод Деня на независимостта

Кметът на Вършец с поздрав по повод Деня на независимостта
Кметът на община Вършец инж. Иван Лазаров поздрави жителите по случай Деня на независимостта.
Ето какво пожела градоначалника:
 
"Уважаеми жители на община Вършец!
22 септември 1908 г. е величава дата в историята на България.
Изправила гордо снага след Освобождението, Родината ни обявява своята Независимост от Османската империя и става пълноправна с другите европейски държави. Този акт е връх на българската дипломация, на свободния български дух, на държавността. Тя е финалът на усилията и жертвите на хиляди знайни и незнайни възрожденци, за да я има самостоятелна България в Европа – така, както е било през вековете.
На тази дата българските политици със самочувствие и достойнство заявяват пред света, че България има една основна задача – да я има българската нация в историческите граници на нашите земи и цялата ни нова история е подчинена на тази кауза.
А основанието за това е само едно – българският народ, който пет века е устоял на политически, икономически и духовен натиск, заслужава мястото си на съвременната европейска карта. Най-важните уроци на историята осъзнаваме точно в такива светли мигове.
А най-важният урок днес е, че когато има благородна цел, единството и далновидност, то успехите стават реалност. Когато имаме общ идеал, гордост и мъдрост, когато сме последователни и се трудим упорито, тогава можем да оставим добра държава за следващите поколения.
На 22 септември 1908 година нашите достойни предци извикаха: „Да живее свободна и независима България! Да живее българският народ!“ Това и днес е най-съкровения ни идеал и в нашите ръце е бъдем достойни техни наследници.
Честит празник!
 
Инж. Иван Лазаров,
Кмет на Община Вършец"
22.09.2024, 10:25 часа
196 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha