Божанов: Антон Славчев е бухалка на Пеевски

Божанов: Антон Славчев е бухалка на Пеевски Правителството на РСМ се различава от това, с което е направено френското споразумение. След френското споразумение не само България е спирачка, а целия ЕС. Докато се държат по този начин, минират шансовете си за членство. Ние няма как да допуснем такова поведение да бъде толерирано. Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Божидар Божанов в предаването "Денят започва" по БНТ.
Според него изказването на македонския вицепремиер е недопустимо. "МВнР има доста експерти, врели и кипели в този вид отношения. Смятам че се държат подобаващо", смята Божанов.
Той коментира и дебатите вчера относно предложението на ПП-ДБ за оставката на шефа на Антикорупционната комисия Антон Славчев.
Внесли сме искането за оставката на Славчев още през август. Досега предложението не беше вкарвано в зала. Не е въпрос за тестване на мнозинства. И вчера се потвърди, че Славчев е бухалка на Пеевски. Той оцеля с подкрепата на ДПС-Пеевски, ГЕРБ, БСП- Ново начало, както се шегуват колегите, и неучастието на ИТН. Г-н Славчев е показал, че не се справя с работата, посочи Божидар Божанов.
Депутат от ДПС-Пеевски често е посещавал Антикорупционната комисия и г-н Славчев, заяви Божанов. По думите му става дума за Хамид Хамид. "Ще изискаме записи от камери. Това потенциално може да означава политическо влияние", каза още той.
20.09.2024, 09:45 часа
164 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha