Наградиха с почетни звания ломчани, прославили крайдунавския град

Наградиха с почетни звания ломчани, прославили крайдунавския град Световноизвестният дизайнер Десислава Тошева, ръководителят на танцовия състав за изворен фолклор „Ломски ритми“ Младен Младенов и детска градина „Червената шапчица“ бяха удостоени със званието „Почетен знак на Община Лом“ за значими постижения в областта на културата, изкуството, предучилищното образование и популяризиране името на град Лом. С „Почетен знак на Кмета на Община Лом“ бе наградена актрисата от Драматичния театър „Кръстьо Пишурка“ към НЧ „Постоянство 1856“ Оля Томова. Отличията бяха обявени и връчени от кмета Цветан Петров и председателя на Общинския съвет Пенка Пенкова по време на тържественото заседание в Деня на Лом, 17 септември, „Вяра, Надежда, Любов“.
„Днес е един от най-светлите християнски празници "Свети мъченици Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София“ и Ден на нашия град. Той е символ на нашата вяра, че с мъдрост, с много усърдие и търпение, ще успеем да изградим бъдещето на Лом, бъдеще, което заслужават нашите деца, нашите родители, приятели и близки! На този ден се прекланяме пред Вярата, Надеждата, Любовта и Мъдростта – християнските добродетели, които ни правят човеци и ни крепят в трудните моменти. Нека се смирим, нека всеки от нас да отвори сърцето си и душата си за посланията на днешния тъй хубав християнски празник. Дълбоко съм убеден и вярвам, че всички имаме една цел и даваме най-доброто от себе си – да работим за благополучието и просперитета на Лом! И нека с много Мъдрост, с много Вяра, с много Надежда и с много Любов да вървим напред! Честит празник, мили мои съграждани и гости!“, пожела кметът Цветан Петров.
Приветствия към жителите на Лом поднесоха и народният представител Надя Петрова от ДПС-Ново начало, Негово Високопреподобие архимандрит Антим – протосингел на Светата Видинска Митрополия, Пенка Пенкова – председател на Общинския съвет и Ирена Димова – народен представител шест мандата и областен координатор на ПП ГЕРБ. Поздравителни адреси отправиха народният представител Петър Петров от ПП „Възраждане“, областният управител на област Монтана инж. Калин Хайтов, кметът на Община Чупрене Мария Тодорова, Националното сдружение на общините в Република България и Асоциацията на българските общини и градове.  
Празничният ден започна тържествена света литургия и молебен за здравето и благоденствието на ломчани, отслужена от Негово Високопреподобие архимандрит Антим – протосингел на Видинска Света митрополия в катедралния храм „Успение Богородично“. След това по ул. „Дунавска“ и площад „Свобода“ дефилира фанфарно-мажоретният състав „Дунавски бисери“ към I ОУ „Никола Първанов“. Празнично настроение с прекрасните си изпълнения в началото на тържествената сесия създадоха деца от творческите колективи към НЧ „Постоянство 1856“.
18.09.2024, 15:00 часа
323 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha