Организират Празник на книгата в Монтана

Организират Празник на книгата в Монтана Община Монтана, Регионална библиотека "Гео Милев" - Монтана и Съюз на младите писатели, организират на 27 септември 2024 г. (петък), Празник на книгата: "Ние, младите писатели", който ще се проведе на пл. „Жеравица”.
Във второто издание на Празник на книгата: "Ние, младите писатели", са заявили участие поети и писатели от цялата страна.

ПРОГРАМА:

27 септември (петък)
10.00 ч. – официално откриване на празника
12.00 ч. – работилница за деца – писане, рисуване, приключения, с Дебора Йорданова и Ана-Мария Герасимова, автори на детски книги
16.00 ч. – урок по родолюбие с Искрен Красимиров, режисьор и автор на книгите „Да убиеш Ботев” и „Да предадеш Левски”
17.00 ч. – среща с автограф с Васил Попов, автор на книгите „Вълчи разкази”, „Мамник” и „Пермафрост”, в Регионална библиотека „Гео Милев” – гр. Монтана
18.30 ч. – закриване на празника в Английски двор, Драматичен театър – гр. Монтана, със събитието „Музика и поезия под звездите”

Информация за писателя Васил Попов: 
Васил Попов е автор на разкази и романи, базирани на български митове и легенди.
По образование той е еколог и за няколко години участва в екипа на National Geographic, като допринася със снимки за поредицата Explore Bulgaria.
През 2020 година участва в първия конкурс за пилотен епизод на оригинален аудиосериал, организиран от Storytel Studio, и печели с епизод на „Мамник“. След това продължава историята под формата на аудиосериал. 
Първата книга на Васил Попов е сборникът с разкази „Вълчи разкази“, издадена през 2022 година. През същата година е публикуван и романът „Мамник“, който пресъздава историята от едноименния аудиосериал.
През 2023 година стартира нов аудиосериал, „Пермафрост“, който по-късно през същата година се превръща в третата издадена книга от автора.
18.09.2024, 11:18 часа
342 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha