Организират велосъстезание за ученици с много награди в Мездра

Организират велосъстезание за ученици с много награди в Мездра За 22-ри път на 22 септември 2024 г. в Мездра ще бъде отбелязан Европейският ден без автомобили. По този повод на градския площад „България“ ще се проведе състезание за майсторско управление на велосипед за ученици от I до VII клас. 
Спортният празник се организира ежегодно от Община Мездра от 2002 г. насам, с изключение на 2021 г. поради пандемията от Covid-19, в рамките на Европейската седмица на мобилността - 16-22 септември, водеща кампания на Европейската комисия за повишаване на осведомеността относно устойчивата градска мобилност. 
Участниците в състезанието ще бъдат разделени в три възрастови групи: момичета и момчета I-II, III-IV и V-VII клас. Класиралите се на първите три места в отделните възрастови групи ще получат медали и грамоти. 
Накрая ще бъде разиграна томбола с множество атрактивни награди, осигурени от Община Мездра, в която могат да се включат всички участници в състезанието. Голямата награда в томболата е велосипед. 
Записването за участие в състезанието става при учителите по физическо възпитание и спорт в местните училища или на място, непосредствено преди състезанието. 
Стартът на велосъстезанието е в 10:30 часа на 22 септември (неделя).
17.09.2024, 16:53 часа
335 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha