Откриха нов корпус на Математическата гимназия и обновени сгради на детски градини във Враца /снимки/

Откриха нов корпус на Математическата гимназия и обновени сгради на детски градини във Враца /снимки/ В навечерието на първия учебен ден, две детски градини във Враца са с обновени и енергийно ефективни сгради, а Математическата гимназия е с новоизграден учебен корпус, съобщиха от местната администрация.
На официална церемония кметът Калин Каменов и директорът на ППМГ “Акад. Иван Ценов” - Татяна Василева откриха новия корпус на учебното заведение.
“Въпреки многото предизвикателства, за по-малко от една година, успяхме да изградим тази модерна сграда в Математическата гимназия. Успешната реализация на проекта ще осигури без проблемното преминаване на учениците в едносменен режим на обучение. По този начин Враца вече напълно отговоря на изискванията на образователното министерство. С моя екип ще продължим инвестициите в образователната инфраструктура в града!” - каза Каменов по време на откриването.
Татяна Василева благодари на ръководството на местната администрация и строителя и заяви, че новият учебен корпус разполага с шест класни стаи, STEM център. В него ще се обучават близо 160 деца от прогимназиален етап.
С обновени и енергийно ефективни сгради са и още две детски градини във Враца.
Обновените бази на детските заведения откриха заместник-кметовете Петя Долапчиева и Александър Владимиров.
В сградата на ДГ “Радост” са поставени термопомпи въздух-вода и е монтиран фотоволтаичен генератор за собствено потребление. По този начин сградата ще постигне близко до нулевото потребление на енергия, като 74% от нея ще е от възобновяеми източници.
Ремонтните дейности в детска градина „Слънце“ обхваната изграждането на фотоволтаична система на покрива, както и генератор за собствено потребление. В сградата отново ще се постигне близко до нулевото потребление на енергия.
15.09.2024, 15:42 часа
2649 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha