Ето кои са загиналите пилоти при авиокатастрофата край „Граф Игнатиево”

Ето кои са загиналите пилоти при авиокатастрофата край „Граф Игнатиево” Двама загинали при авиокатастрофата край „Граф Игнатиево”. Това са майор Петко Димитров Димитров и старши лейтенант Венцислав Атанасов Дункин от авиобаза „Долна Митрополия”. Майорът е роден през 1973 г., а старши лейтенантът – 1996 г. С учебния самолет L-39 са излетели в 12:17 ч., а катастрофата е станала в 12:30 ч.
„Става въпрос за инструкторите в 12 база, които обучават пилоти. Това са най-добрите ни пилоти в 12 база по отношение на този самолет L-39. Машината е излетяла технически изправна, била е реновирана”, обясни военният министър Атанас Запрянов.
Командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров посочи, че е бил извършван рутинен тренировъчен полет, планиран много отдавна. Подготовката за него е вървяла от месеци. Подобна задача е била изпълнявана многократно.
„Отлични летци, с отлична подготовка. Майор Димитров е един опитните летци на L-39 в България, а старши лейтенант Дункин е млад пилот с много добри, отлични заложби, и беше една от надеждите на базата”, сподели генерал-майор Петров.
„Загубих един от най-добрите си приятели. Мислите ли, че съм малко наказан за това, което се е случило. Какво очаквате от мен?”, отговори командирът на Военновъздушните сили на въпрос дали ще подаде оставка след инцидента.
За утре е обявен траур във Въоръжените сили. „Тъй като летците загинаха при изпълнение на служебния си дълг, ще обявя траур във Въоръжените сили, знамената ще бъдат свалени наполовина. По този начин ще почетем паметта на нашите офицери”, каза Запрянов.
13.09.2024, 17:10 часа
1176 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha