Автомоделистите от Враца участваха на световни финали в САЩ /снимки/

Автомоделистите от Враца участваха на световни финали в САЩ /снимки/ Вчера бяха официално обявени резултатите от проведените стартове на Световните финали - Horizon Hydrogen Grand Prix 2024, за автомодели, задвижвани с водородна клетка.
Това е световно екологично движение, насочено да стимулира учениците / бъдещите конструктори/ към иновации във Водородното задвижване в автомобилостроенето. 
Световните финали се проведоха в Лос Анджелис от 9 до 12 септември. България бе представена от СТМК Враца и 18 СОУ "У. Гладстон" /София/ в клас Hybrid. ПГТЕ "Хенри Форд" /София/ участва в клас Stock.
Отборът на СТМК Враца се класира на 11 място в 6 часовия финал. Нашите състезатели стартираха успешно, но след влизане в бокса за отстраняване на счупени компоненти, предизвикани от противников отбор, се завърнаха на 14 място в състезанието. До края на състезанието те наваксаха много от загубените обиколки, но за съжаление това стигна само да ги класират на 11 място.
Радващото е че другите участници от Българи се класираха на 1 и 2 място. 
Отборът на ПГТЕ "Хенри Форд" в София, победи в клас Stock клас, създаден за начинаещи отбори за модели, задвижвани с повече ел. енергия и по малко водород
Отборът на 18 СОУ "У. Гладстон" в София стана вицешампион в клас Hybrid / клас, в който автомоделът разчита за задвижване основно на водородната клетка.
В  състезанието взеха участие 250 състезателя от 13 държави от 4 континента.
Състав на отбора – СТМК Враца:
Пилоти - Любомир Цветомиров, Никола Костов, Мелани Цветкова и Самуил Иванов.
Ръководител - Ивайло Иванов
Помощник и техническа поддръжка - Петър Цветков.
13.09.2024, 13:48 часа
649 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha