От днес: Започва панаирът в Бяла Слатина, Тони Стораро взривява сцената довечера

От днес: Започва панаирът в Бяла Слатина, Тони Стораро взривява сцената довечера От днес до неделя се провежда традиционният панаир в Бяла Слатина, съобщи заместник-кметът с ресор „Хуманитарни дейности и интеграция“ Боряна Петкова.
Тя допълни, че се предвиждат певчески фестивал, спортно състезание, изложба, работилници, детски шоу-програми, концерти, като сред изпълнителите са Торино и Пашата, Тони Стораро и Веселин Маринов, както и други мероприятия за малките и големи жители и гости на града. Основни организатори са общинска администрация, читалището в града и Местна инициативна група (МИГ) - Бяла Слатина, каза още заместник-кметът. По думите ѝ в събота МИГ организира празник на плодородието с демонстрация на традиционна кухня, кулинарни и творчески ателиета. Петкова каза и че панаирът се провежда от 2012 година насам.
Отново в събота, 14 септември, отец Тодор Дуцов ще освети курбан в храм „Света Параскева“, каза директорът на дирекция „Хуманитарни дейности и интеграция“ в общинската администрация Десислава Стефанова.  
В рамките на белослатинския панаир участват, освен местни самодейци, така и гост-изпълнители. Пълната програма на панаирните дни може да се види в галерията по-долу.
12.09.2024, 09:54 часа
822 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha