Николай Николов: Враца има изключително уважавана образователна общност, с чийто успехи се гордеем

Николай Николов: Враца има изключително уважавана образователна общност, с чийто успехи се гордеем Областният управител Николай Николов откри работното съвещание за организацията на дейностите в училищното образование в област Враца през учебната 2024/2025 г. На форума, организиран от Регионалното управление на образованието – Враца, присъства и заместник – министърът на образованието и науката Емилия Лазарова.
Областният управител благодари за възможността дни преди откриването на учебната година, да поздрави образователната общност. 
„Днес се чувствам горд, като областен управител, че част от тях са били и остават мои учители!“, заяви в приветствието си областният управител. Той изказа благодарност на началника на РУО - Враца Лорета Колева за отличните резултати и доброто ниво на образователната система в областта. 
По думите му, учебната година стартира за близо 16 000 ученици в 10-те общини на областта, което е похвално за амбицията на директорите и за качеството на образователния процес в учебните заведения. 
„Област Враца се гордее с модерната си учебна база, в която има всички условия за адекватното протичане на образователно - възпитателния процес. Заставам зад този колективен успех -  на местната и държавна власт и ще продължа да подкрепям инициативите на образователната общност“, категоричен е областният управител. 
По време на съвещанието, началникът на Регионалното управление на образованието Лорета Колева награди за високи постижения излизащите в пенсия дългогодишни директори на учебни заведения.  
На срещата бяха представени резултатите и ефективността на учебните програми, утвърждавани на училищно равнище от съответните директори, както и  утвърждаването на стандарт за прилагане на навременни и конкретни мерки на училищно ниво.
11.09.2024, 15:54 часа
769 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha