Раздадоха курбан за здраве на берковчани, програмата за празника на града продължава

Раздадоха курбан за здраве на берковчани, програмата за празника на града продължава Днес, 8 септември, по повод храмовия празник и празник на град Берковица, в храм „Рождество Богородично“ бе извършена света литургия, водосвет и бе раздаден курбан за здраве и благоденствие на жителите на община Берковица, съобщиха от местната администрация.
На тържествената служба присъстваха Ивайло Сотиров Зам. областен управител на Обл. Монтана, кметът Радослав Найденов, зам.-кметът Емил Тодоров, Биляна Стаменова Секретар на ОбА – Берковица, общински съветници, служители на ОбА – Берковица, както и други официални гости.
След богослужението, бе осветен празничен курбан за здравето и благословението на жителите и гостите на града.
Програмата продължава с официално честване празника от 19 часа, с приветствено слово на кмета на Община Берковица Радослав Найденов, патриаршески благослов и празнично поздравление от Негово Светейшество Даниил Патриарх Български и митрополит Софийски.
След това ще има връчване на Почетния знак и годишните награди за изключителен принос към Община Берковица за 2024 година.
От 20 часа жители и гости ще могат да се насладят на празничен концерт с участието на Тони Димитрова, звезди от "Ахат", както и на светлинно шоу.
08.09.2024, 17:00 часа
1307 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha