Атанас Запрянов ще участва в среща на Контактната група за предоставяне на отбранителна помощ за Украйна

Атанас Запрянов ще участва в среща на Контактната група за предоставяне на отбранителна помощ за Украйна Министърът на отбраната Атанас Запрянов ще участва днес в заседанието на Контактната група за предоставяне на отбранителна помощ на Украйна. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. Заседанието ще се състои в авиобаза „Рамщайн” в Германия. 
В състава на българската делегация са включени началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, директорът на дирекция „Отбранителна политика и планиране“ бригаден генерал Любомир Монов, директорът на Щаба на отбраната генерал-майор Здравко Пехливанов и експерти от Министерството на отбраната, добавиха от ведомството.
Пред журналисти преди дни министър Запрянов заяви, че България е изпратила осем пакета с въоръжение, техника и боеприпаси на Украйна, всички стриктно в съответствие с решенията на Народното събрание. „Всички пакети, които сме изпратили, подлежат на компенсационно възстановяване”, посочи Атанас Запрянов и допълни, че страната ни очаква „много сериозни суми”, които ще бъдат реинвестирани в модернизация на армията.
06.09.2024, 11:47 часа
1268 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha