Поздрав от кмета на Община Вършец инж. Иван Лазаров по повод Съединението на България

Поздрав от кмета на Община Вършец инж. Иван Лазаров по повод Съединението на България Кмета на Община Вършец инж. Иван Лазаров излезе с поздрав по повод Съединението на България.
Ето какво пожела градоначалника:
 
"Уважаеми жители на община Вършец, скъпи гости,
В историята на всеки народ има светли дати – символи на мъдрост, кураж и решителност. Мигове, които определят историческата перспектива на държавата. Мигове, в които се сбъдват стремленията на народа. За България такъв връх е 6 септември 1885 година - Денят на Съединението на Княжество България с Източна Румелия.
Преди 139 години България дава пример за това, че свободата трябва да бъде действена и че за нея се борим всеки ден. Съединението и последвалата го Сръбско-Българска война показват на света, че няма значение колко голяма е територията ти, когато воюваш за справедливата си кауза. А българския народ със смелостта и родолюбието си се нарежда до останалите европейски народи, а може би и да ги надминава по величавост.
Примерът на онези току що освободени наши сънародници и до днес ни изпълва с благодарност, възхищение и гордост, защото няма по-свидна мечта за един народ от това да е цял под крилото на майката Родина.
Днес ние имаме нужда от каузата на съединението отново – този път не заради територии. Нужно е да съединим ум, воля, енергия и идеали, за да можем заедно да градим днешния и утрешния ден на съвременна България и на Вършец - град на дедите ни, на нас самите и на децата ни!
Честито Съединение!
 
Инж. Иван Лазаров,
Кмет на Община Вършец"
06.09.2024, 11:35 часа
217 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha