При спецакция: Ченгета тарашиха дома на ловец в Монтанско, намериха куп незаконни боеприпаси

При спецакция: Ченгета тарашиха дома на ловец в Монтанско, намериха куп незаконни боеприпаси Полицаи намериха незаконни боеприпаси в дома на ловец в Монтанско, съобщиха от МВР.
Случаят е от вчера. За времето от 10 до 14 ч. на територията обслужвана от районното управление в Лом се е провела спецакция по контрола на носене и съхранение на огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях от физически лица. В тази връзка е извършена проверка в село Станево на 59-годишен ловец. Той притежавал дългоцевно огнестрелно оръжие, както и валидно разрешение за носене, употреба и съхранение, издадено от районното управление в Лом, валидно до 14 октомври 2026 г. В хода на проверката, в касата за съхранение на оръжие, са намерени и иззети общо 89 бр. боеприпаси за огнестрелно оръжие, различен калибър, без да има за тях  надлежно разрешение по чл. 5, ал. 2 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. 
Извършено е претърсване и изземване и е образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК. Работата по изясняване на случая продължава в районното управление на Лом.

*Снимката е илюстративна
04.09.2024, 12:54 часа
831 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha