Независимите депутати са вече втората по големина група в НС

Независимите депутати са вече втората по големина група в НС От днес в българския парламент независимите депутати са 43-ма и става втора по големина група.
Към досегашните независими народни представители от днес се включват всички изключени от БСП, начело с Корнелия Нинова. По този начин броят на независимите депутати става 43 и те са повече от парламентарната гурпа на ППДБ, която наброява 39 народни представители, предава БГНЕС.
От днес ПГ на БСП ще има само 14 депутати. В редиците на независимите депутати са всички народни представители, които бяха изключени от ПГ на ДПС с лидер Делян Пеевски, както и всички 13 избрани с листата на "Величие". 
Днес депутатите се връщат на работа след кратката си лятна ваканция, която започна на 16 август. 50-ото Народно събрание започна работа на 19 юни. До момента народните избраници имаха 40 работни дни и проведоха 23 заседания. Вероятно народните представители да имат не повече от 12 заседания, тъй като на 27 септември трябва да излязат в поредна ваканция. Този път тя ще е предизборна.
04.09.2024, 10:54 часа
844 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha