Задържана за измама: Жена наемала снимачна техника и я залагала в заложни къщи

Задържана за измама: Жена наемала снимачна техника и я залагала в заложни къщи

Криминалисти в София установиха и задържаха извършителка на серия от измами. 28-годишната жена наемала скъпа снимачна апаратура и я залагала в заложни къщи.
Сигналът за престъпната дейност бил подаден в полицията преди около година. Според предоставените данни жената е наела техника на стойност около 16 000 лева. В хода на разследването криминалистите установили, че вместо да я върне в срок, тя предала апаратурата в заложна къща, ползвайки документи с неистински данни за собственост.
Няколко дни по-късно тя отново подписала договор за наем на камера на стойност 890 лева с друга фирма и действала по същата схема. Последвал и трети „удар“ за 850 лева, като този път камерата била наета от частно лице и отново заложена ден по-късно.
Разследващите полицаи провели серия от оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия в различни точки на столицата, чрез които по безспорен начин установили извършителката на измамната схема.
След доклада на досъдебното производство в районната прокуратура работата на разследващите продължила още няколко месеца с извършването на експертизи, видео проверки, анализи и разпити на множество свидетели.
Извършителката на серията измами вече е с обвинения от прокуратурата по три члена от НК. 

03.09.2024, 16:38 часа
1725 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha