Горещ уикенд! Близо 20 пожара вилняха във Видинско

Горещ уикенд! Близо 20 пожара вилняха във Видинско Горещ е бил изминалият уикенд във Видинско. Близо 20 пожара са бушували  в петък, събота и неделя, съобщават от областната дирекция на МВР.
На 30 август посред нощ горял апартамент в комплекс „Химик“ в областния град. Пламнало външно климатично тяло. След намесата на огнеборците апартаментът бил спасен.
Същия ден пламнал навес на къща в село Делейна. Причината за пожара е късо съединение. Екип от пожарния участък в Брегово потушил пламъците. Огънят унищожил 10 кв.м покривна конструкция, опушени били 5 кв.м стени. Спасена била жилищната сграда в двора.
В петък огнеборците реагирали на още три сигнала за пожари без материални щети. Екипите гасили запалени сухи треви в селата Винарово и Медовница, и в землището на село Дреновец.
На 31 август в 2.25 часа постъпил сигнал за пожар в къща в село Медовница. Екип от пожарния участък в Орешец потушил пламъците, които изпепелили 50 кв.м покривна конструкция. Спасени били две сгради.
Същия ден огнеборците реагирали на 6 сигнала за пожари без материални щети. Екипите гасили запалено стърнище в землището на с. Новоселци, запалени сухи треви в землищата на селата Извос и Медовница, и запалени отпадъци в гр. Белоградчик.
На 1 септември в 15.15 часа постъпил сигнал за горски пожар в землището на село Киреево. Причината – небрежност при боравене с открит огън. Пламъците унищожили 40 декара иглолистна гора и 35 декара широколистна гора. В потушаването на пожара са участвали два екипа на РСПБЗН-Кула, горски служители и доброволци от селото. Спасени били 50 декара иглолистна гора и 50 декара широколистна гора. 
В 17.43 часа постъпил сигнал за пожар в местността „Лозята“, в землището на село Чупрене. Изпепелени били около 500 кв.м лозя, спасен бил лозов масив на площ от около 6000 кв.м. В потушаването на огъня е участвал един екип на РСПБЗН-Белоградчик.
Същия ден огнеборците реагирали и на 6 сигнала за пожари без материални щети. Екипите гасили запалени сухи треви във Видин и село Балей, в землищата на селата Дреновец и Ново село, и запалени отпадъци в Белоградчик.
 
02.09.2024, 10:45 часа
454 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha