Протест доведе до сериозно напрежение пред централата на БСП

Протест доведе до сериозно напрежение пред централата на БСП До напрежение и блъскане пред централата на БСП в София се стигна половин час преди извънредното заседание на Националния съвет, на което трябва да се вземе решение какво наказание ще бъде наложено на Нинова и приближените ѝ.
Сутринта първо младежите на БСП разлепиха плакати пред централата БСП без Нинова. Контрапротест в защита на лидера в оставка обаче започна да къса плакатите. Стигна се до намесата на полицията и затваряне на движението по улица "Позитано".
Подкрепящите председателя в оставка Корнелия Нинова скандираха „Оставка“, „Предатели“, „Мафия“, „Капиталисти не могат да управляват БСП“. Те носят плакати с надпис „Вън, олигарсите от БСП“ и призовават "Изпълнителното бюро и самозванците - вън!". 
Националният съвет на БСП се събира днес, за да реши какво наказание да наложи на Корнелия Нинова. Бившият лидер на столетницата е обвинявана от своите съпартийци за създадения юридически казус около легитимността на ръководството на партията, застращаващ явяването им на предстоящите през октомври избори, както и в нарушаване устава на БСП.
Обсъждат се двете най-тежки мерки за въздействие - едногодишно наказание и изключване.
На въпрос за регистрацията на БСП за изборите тази сутрин Кристиян Вигенин отговори: "Опитваме се да намерим най-доброто решение за партията, но Нинова не ни помага. Надяваме се днес тя да дойде на Национален съвет с пълномощно с името на Атанас Зафиров. Няма друго политически логично решение, както и от човешка гледна точка. Това е неясна за нас битка на няколко човека срещу легитимните органи на партията".
01.09.2024, 11:47 часа
417 1
Коментари

Буши

01.09.2024, 13:23 часа
баце Хари поне е пич
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha