Бдение в памет на починалото след инцидент с тротинетка дете в Плевен

Бдение в памет на починалото след инцидент с тротинетка дете в Плевен В Плевен се събраха на бдение в памет на починалото след инцидент с тротинетка момче. Трагичният случай е от преди три дни.
16-годишното момче пада от електрическа тротинетка на 27 август около 20.40 ч . То бе настанено с тежка черепно-мозъчна травма в университетската болница "Д-р Георги Странски" в Плевен.
Извършена е операция, но въпреки усилията на лекарите, момчето почива на 29 август.
Инцидентът настъпва заради неравности на пътя след ремонтни дейности на улица в квартал „Дружба“. Неравностите са заради изкоп с цел нова сграда да бъде включена към ВиК мрежата на града.
Изкопът е бил запълнен, но не и асфалтиран. От Община съобщиха, че не са били уведомени за започване на изкопните дейности.
По случая е образувано досъдебно производство. Разпитани са свидетели, според които момчето се е движело без каска с висока скорост в своята лента, но изведнъж е свило в насрещната, където е имало затрупан изкоп.
Кметът на Плевен Валентин Христов забрани всякакво движение на превозни средства, в района където ще бъде бдението. Прокуратурата в Плевен води разследване.
31.08.2024, 16:21 часа
578 1
Коментари

карат

01.09.2024, 15:58 часа
проклетите тротинетки с 40 км/ч. !!! и няма правила и закони и пътнизнаци и нищо не ги контролира ТЯХ !!! е , така ще бъде ! анархията иска жертви...жалко , но факт !
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha