Какво представлява сексуалната практика "трибадизъм"?

Какво представлява сексуалната практика "трибадизъм"? Трибадизмът е сексуална практика между две жени, при която те се търкат една в друга, обикновено в областта на гениталиите, за да постигнат сексуално удоволствие.
Терминът произхожда от гръцката дума "τρίβειν" (tríbein), което означава „търкам“. Трибадизмът може да включва различни пози и начини на стимулиране и е често срещан в лесбийските сексуални практики.
Въпреки че терминът исторически се използва предимно в контекста на сексуални действия между жени, той може да се използва и по-широко за описание на други форми на търкане за сексуално удоволствие.
Като секс поза е била позната още от Древна Гърция. Трибадизмът може и да е средство за мастурбация при триене в обект за постигане на оргазъм. В този и други смисли, трибадизмът като сексуално стимулиране може да бъде и не само секс за и между лесбийки.

Безопасен секс
Поради факта, че всеки обмен на телесни течности по време на секс е потенциално опасен за пренасяне на сексуално предавани болести, ако такива има в единия или другия партньор, при трибадизма се предлагат с цел безопасен секс опции за предпазване, като гумички и други.
На 7 август 2024 г., по време на обсъждането на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за предучилищното и училищното образование, Корнелия Нинова споменава думата в българското Народно събрание във връзка с брошура за сексуалното здраве на лесбийки и бисексуални жени.
06.09.2024, 10:00 часа
1400 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha