Николай Николов ще проведе консултации с партиите за състава на РИК-Враца

Николай Николов ще проведе консултации с партиите за състава на РИК-Враца Областният управител на област Враца Николай Николов ще проведе консултации за избор на членове на Районна избирателна комисия /РИК/ за предстоящите на 27 октомври 2024 г. избори за 51-о Народно събрание. Те са насрочени за 1 септември от 11 часа в Заседателната зала на Областна администрация-Враца.
Съгласно Изборния кодекс, консултациите при областния управител са публични, като освен парламентарно представените партии и коалиции в 50-о Народно събрание, могат да участват и други партии и коалиции.
РИК-Враца се състои от 13 членове, включително председател, до четирима, но не по-малко от двама заместник-председатели и секретар, като се спазва съотношението между партиите и коалициите, както следва: за коалиция „ГЕРБ-СДС“ – 4 членове; за коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ – 3 членове; за партия „Възраждане“ – 3 членове; за партия „Движение за права и свободи” – 1 член; за коалиция „БСП за България” – 1 член; за партия „Има такъв народ“ – 1 член.
След проведените консултации, предложението на областния управител се предоставя на Централна избирателна комисия. ЦИК назначава с решение РИК за всеки изборен район в срок до 6 септември 2024 г. 
28.08.2024, 15:18 часа
1289 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha