Екшън в Бургаско: Загинал и ранени при гонка на полицията с мигранти

Екшън в Бургаско: Загинал и ранени при гонка на полицията с мигранти Един загинал и шестима са ранени при гонка с мигранти в Бургаско. „Гранична полиция" е преследвала микробус, пълен с бежанци между селата Драка и Малина.
Микробусът катастрофира и шофьорът загива на място.
 Инцидентът е станал тази сутрин малко след 6:00 часа, когато униформените подали сигнал на шофьора да спре, защото имал "съмнително поведение" на пътя, коментира директорът на Главна дирекция "Гранична полиция" гл. комисар Антон Златанов.
Униформените се усъмнили, че е възможно с превозното средство да бъдат превозвани мигранти. След проверка полицаите установили, че в буса има 15 афганистански граждани, каза Златанов. Такива инциденти има доста често, но са много по-малко от миналата година, посочи той.
Вече работим по нова стратегия - спирането при подобни проверки става по най-безопасния начин и така, че да няма пострадали. Понякога поведението на водачите е много безотговорно и те нямат ангажимент да пазят ничий живот, коментира Златанов.
Според него при преследването тази сутрин шофьорът вероятно е изпаднал в стрес и е катастрофирал. При удара българинът зад волана е починал. Петима от мигрантите са прегледани в болница, посочи Златанов.
27.08.2024, 12:27 часа
1841 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha